سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

صدیقه بطالبلویی – دانشگاه شیراز، بخش علوم زمین
فرید مر – دانشگاه شیراز، بخش علوم زمین

چکیده:

غلظت بیش از ۱/۵ میلی گرم بر لیتر فلوئور در آب آشامیدنی خطر ابتلا به بیماری فلوروسیس دندانی را افزایش می دهد. غلظت فلوئور در بیش از ۴۰ % از آبهای آشامیدنی منطقه پشت کوه دشتستان بیش از استاندارد سازمان بهداشت جهانی است. مطالعات سنگ شناختی و تجزیه پراش پرتو ایکس همراه با اندازه گیری غلظت فلوئور در نمونه های سنگ و خاک منطقه نشان می دهد که مارنهای منطقه حاوی غلظت بالایی از فلوئور هستند. تجزیه نمونه های خرما نیز بیانگر غلظت بالای فلوئور در آن است. با در نظر گرفتن فلوئور موجود در نمونه خرما و آب آشامیدنی منطقه پشت کوه دشتستان، دوز مصرفی فلوئور در گروههای سنی بزرگسال، کودک و نوزاد به ترتیب ۱/۶ و ۲/۴ و ۵/۲ برابر استاندارد مصرف فلوئور محاسبه شد.