سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی و محیط زیست سالم

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

عاطفه فرهمند – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
ریحانه فرهمند – فارغ التحصیل علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
ناصر صداقت – دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده:

ماء الشعیر دارای ترکیبات حساس بوده و به علت جلوگیری از فعل و انفعالات شیمیایی درون پت های رنگی عرضه می گردد. در سالهای اخیر ، ارتقاء پایداری در کیفیت ماء الشعیر به عنوان چالش جدی مطرح بوده به خصوص آنچه در مرحلهبین بسته بندی ومصرف رخ می دهد که معمولا از کنترل تولیدکننده خارج است. در نتیجه تمرکز تمامی تحقیقات صورت گرفته در مورد بطری های پلاستیکی ماء الشعیر در جهت افزایش خواص ممانعت کنندگی این رزین پت در برابر o2 و co2بوده است . از جمله مهمترین این تحقیقات می توان به بطری های پت پوشش داده شده با اکسید سیلیکون و کربن، تولیدپت های چند لایه و هوشمند دارای لایه ممانعت کننده از جنس نایلون MXD6 و EVOH ،تهیه بطری های مقاوم به حرارت و رزین های بازیافتی پت با کیفیت بالا اشاره کرد. گرایش روزافزون مصرف کنندگان به خرید محصول با کیفیت وتلاشهای انجام شده با تمرکز بر تولیدات داخلی و جلوگیری از خروج ارز ، ضرورت بررسی مهمترین تحقیقات صورت گرفته بر روی بسته بندی این محصول به عنوان یکی از فاکتورهای موثر بر کیفیت و ماندگاری را بیش از پیش مشخص می نماید