سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی انار

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

حسن اسماعیل زاده – پزشک متخصص رادیوتراپی-اونکولژی

چکیده:

بخش های مختلف میوه و درخت انار دارای خواص متعد دی است آب انار به دلیل داشتن ریز مغذی -هایی نظیرویتامین های E و C ،B6 ،B2 ،B1،A و عنصر آهن در درمان کم خونی ها نقش دارد . مصرف این میوه برای کنترل بیماریهای قند، آسم، نارحتی های گوارشی، جوش های دهان، فعالیت سلولهای کبدی و کیسه صفرا، دفع اوره و کلسترول و سموم، سرطان پروستات و غیره توصیه می گردد. آب انار سلولهای جنسی نر را افزایش داده لذا قابلیت باروری را تشدید می نماید. باروری اسپرم به عوامل گوناگون از جمله تعداد، تحرک، مورفولوژی و همچنین عوامل محیطی نظیر آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد بستگی دارد رادیکال های آزاد بر اسپرم اثر تخریبی دارند . ویتامین هایC و E و پلی فنولها جزو آنتی اکسیدان های قوی هستندکه در انار به مقدار قابل توجهی یافت می شوند. نتایج بررسی های انجام شده برروی موش نشان داده است که مصرف آب انار برکاهش رادیکا لهای مخرب اسپرم، افزایش تعداد سلولهای مولد اسپرم( سلولهای اسپرماتوژنیک )، افزایش اسپرم های متحرک، کاهش تعداد اسپرم های ناقص و افزایش تعداد موالید زنده موش های ماده هم قفس با موش های نر موثر بوده است . روغن حاصل از دانه انار به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیر اشباع و توکوفرو لها بسیار مفید بوده و می تواند خواص درمانی داشته باشد. پوست انار به دلیل داشتن مقادیرزیاد تانن قابض بوده و جوشانده آن در درمان موضعی بواسیر کاربرد دارد. پودر خشک شده پوست انار برای کنترل ویار در زنان حامله مصرف می گردد. جوشانده ریشه انار دافع انگل می باشد. گل انار حاوی مواد ضد میکروبی بوده و جوشانده آن در درمان عفونت های پوستی کاربرد دارد.