سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

محمد گلی – هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

چکیده:

خمیر منجمد ماهی سوریمی یک واژه ژاپنی است و به ماده غذایی پروتئینی که از گوشت چرخ کرده minced – Fish ماهی تهیه می شده و در ژاپن و اکثر کشورهای جهان به عنوان یک غذای مشهور دریایی حاصل از گوشت ماهی شناخته می شود که از ماهیان ریزتر یا از انچه که به عنوان by-product یا محصولات فرعی از صید است تهیه و مصرف می شود میزان تولید سالانه آن معادل ۶۰۰ هزار تن FAO1999 و کشور امریکا با تولیدی معادل ۲۰۰ هزار تن بزرگترین تولید کننده و کشور ژآپن با مصرفی معادل ۴۰۰ هزار تن بزرگترین مصرف کننده جهانی این محصول در دنیا محسوب می شوند در حال حاضر می توان به علت داشتن منابع عظیمی از ذخایر ماهیان کیلکا در دریای خزر و از by-catch و صید ماهیان جنوب درا یران بیش از ۱۰ هزار تن surimi را تولید و در بازارهای داخلی موردمصرف قرار داده یا صادر نمود.