سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

شاهرخ جبراییلی – عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
مهدی قره خانی – دانشجوی دکتری تکنولوژی صنایع غذایی
نسرین رسول نژاد – دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی مرتعداری
مونا پاکزادی – دانش اموخته علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه

چکیده:

لیکوپن رنگدانه اصلی کاروتنوئید های موجود در گوجه فرنگی بوده و بخاطر رنگ و فوایدی که برروی سلامتی انسان دارد مهم می باشد ۹۵% لیکوپ گوجه فرنگی های قرمز معمولا به فرم ایزومر ترانس است که فرم پایدار ان می باشد در گوجه فرنگی های نارنجی لیکوپن به صورت تترا – سیس – لیکوپن یک ایزومر هندسی ترانس لیکوپن حضور دارد مطالعه در مورد پیشگیری از بیماریهای قلبی نقش انتی اکسیدانی لیکوپن نشان میدهند که لیکوپن تجمع پلاکت ها را که منجر به ایجاد لخته های خونبی، حمله های قلبی و سکته های مغزی می شوند کاهش میدهد در مقایسه با بسیاری از مواد مغذی گیاهی غذاها که تاثیرات آن در حیوانات بررسی شده لیکوپن گوجه فرنگی ها مکررا در انسانمطالعه گردیده و نقش محافظتی آن در مقابل چندین سرطان که شامل سرطان های روده، پروستات، پستان ، ریه و لوزالمعده بررسی شده است.