سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

علی محمدی ثانی – عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
فائزه تجلی – عضو هیات علمی گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی جهاد دانشگاهی ، دان
حسین علیزاده گلستانی – عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
مریم سعیدفرجی – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزا

چکیده:

دسترسی به آب سالم از نیازهای اساسی هر جامعه ای می باشد. افزایش جمعیت ، گسترش شهرها و صنایع ، باعث آلودگی محیط زیست ، مخصوصا منابع تامین آب شده است.این آلودگی ها می توانند باعث تخریب محیط زیست و ایجاد بیماری های مختلفی در انسان ها شوند. یکی از خطرناک ترین منابع آلوده کننده آب ، فلزات سنگین می باشند که از طریق فاضلاب کارخانجات و استخراج معدن و… وارد آب می شوند. برای حذف این فلزات می توان از روش های رسوب دهی شیمیایی، تبادل یونی، جذب سطحی و…استفاده نمود. یک روش مناسب، روش جذب سطحی به کمک ضایعات کشاورزی می باشد که مزایایی مانند کارآیی مناسب، هزینه پایین، تجدید پذیر بودن و میل ترکیبی زیاد آنها برای واکنش با فلزات سنگین را دارند.ضایعات کشاورزی مانند سبوس برنج و پوسته بادام زمینی و… برای حذف فلزات سنگین مورد استفاده قرار می گیرند۱