سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش منطقه ای دانش محوری در مدیریت پایدار کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

شیرین کیا – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

چکیده:

جلبک ها جز اولین موجودات فتوسنتز کننده روی کره زمین بودند که از دیرباز به عنوان غذا توسط انسان ها و سایر موجودات مورد مصرف قرارگرفتند با افزایش جمعیت درجهان نیاز به مصرف مواد غذایی افزایش می یابد به دلیل از بین رفتن زمین کشاورزی در اثر سیل خشکسالی زلزله و … وجود آبهای شور و غیرقابل شرب زیاد و کمبود ابهای شیرین استفاده از سواحل حاصلخیز شمال و جنوب ایران برای کشت و پرورش جلبک ها می تواند نقش موثری در توسعه هو اقتصاد منطقه داشته باشد جلبک ها درت غذیه انسان و دامها داروسازی استخراج مواد مغذی ویتامین ها، املاح، اسید های امینه اسیدهای چرب ضروری ، فیکوکلوئیدها آلژینات ف کاراگینان، آگار سوخت زیستی کود و تصفیه فاضلاب ها و … بکار می روند جلبک ها را می توان بصورت طبیعی با روشهای زیرپرورش داد در سبدهای مخصوص مستقر در آب های ساحلی، مستقیما قرار دادن در کف بستر، کشت روی طناب های شناوردر آب، کشت روی تورهای نایلنی در سواحل یا بصورت مصنوعی در استخرهای خاکی یا کانالها پرورش داد. استفاده از منابع بالقوه طبیعت و کشت جلبک ها باعث درآمدزایی و اشتغال در منطقه کاهش واردات هیدروکلوئید ها که در صنایع غذای دارویی بهداشتی کاربرد وسیعی دارد می شود و بدلیل دارا بودن مواد مغذی باعث بهبود رشددر دام و طیور و آبزیان می شود.