سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

الهام احساندوست – کارشناسی صنایع غذایی
مینا ناظمی – کارشناسی صنایع غذایی
فروغ السادات طبیب لقمانی – دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده:

یکی ازمهمترین انواع مایکوتوکسین ها آفلاتوکسین ها هستند این سم توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس و قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید می شود و عوارض ناشی از مصرف آفلاتوکسین ها عمدتا بدوصورت می باشد یکی ایجادمسمومیت و دیگری خاصیت سرطان زایی آن میباشد که درطولانی مدت باعث ایجادتومورهای بدخیم خصوصادرناحیه کبد درفرد مصرف کننده می باشد دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که دامهایی که از موادغذایی آلوده به آفلاتوکسین تغذیه کرده اند احتمال وجود آفلاتوکسین M درشیرو دیگرفراورده های حیوانی آنها وجود دارد این سم بسیار مقاوم به حرارت بوده و با اعمال فرایندهای حرارتی شامل پاستوریزاسیون و استرلیزاسیون درکارخانجات تولیدمحصولات لبنی از بین نمی رود به همین علت دانشمندان درطی تحقیقات گسترده ای به دنبال ترکیبات جاذب شیمیایی متفاوتی برایکاهش آفلاتوکسین موجود درشیر و فراورده های تولیدی از آن می باشند بنتونیت و سدیم کلسیم آلومینیوسیلیکات هیدراته نمونه ای از این ترکیبات هستند.