سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

مرضیه شمعی – دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی
غلامرضا قزلباش – دانشجوی دکتری میکروبیولوژی
وجیهه کرباسی زاده – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد فلاورجان
ایرج نحوی – استاد دانشگاه اصفهان

چکیده:

سوربیتول یا D- کلوسیتول یک پلی ال شش کربنه است که مقدار کالری آنکمتر از سوکروز است و کمتر منجر به هایپرگلایسمی می شود زیرا درکبد به فروکتوز تبدیل می گردد به دلیل خاصیت شیرین کنندگی و محلولیت بالایی که سوربیتول دارد از این پلی ال درصنایع غذایی به عنوان یک پیش ماده برای تولید بسیاری از محصولات استفاده می شود امروزبه دلیل شرایط مناسب واکنش مقرون به صرفه بودن و مشکلات محیطی ناچیز تولید میکروبی سوربیتول مورد توجه قرارگرفته است دراین پژوهش مخمر Pichia sp. از طبیعت جداسازی گردید و درمحیط حاوی فروکتوز روند تخمیر و تولید سوربیتول توسط آن مورد مطالعه قرار گرفت مقدار سوربیتول تولید شده توسط این مخمر ۰/۸۷۲ گرم بر لیتر می باشد این مخمر براساس تست های جذی و تخمیر و نیز خصوصیات مورفولوژیکی شناسایی گردید سوربیتول تولید شده دراین بررسی با استفاده از روشهای TLC و همچنین کیت مگازایم بصورت کیفی و کمی مورد مطالعه قرارگرفت.