سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش منطقه ای غذا و بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

جواد معتمدی – دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه
علیرضا زبرجدی – دکترای اصلاح نباتات، گروه پژوهشی بیوتکنولوژی تنش های محیطی، دانشگاه

چکیده:

هیبریداسیون در محل با مواد فلورسنتFISH) آزمایش انتخاب مکان توالی های اسید های نوکلئیک بوده و یک تکنولوژی بیست ساله است که به طور مداوم توسعه یافته است. در طی این دوره، متدولوژی و تغییرات مختلفی برای بهینه سازی شناساییRNA و DNA ابداع شده اند. محبوبیت این تکنیک عمدتا به علت تنوع گسترده کاربرد و سهولت نسبی اجرا آن در مطالعات در محل است. هر چند که اصول اساسی تکنیکFISH هنوز به صورت دست نخورده باقی مانده است اما دقت بالا، آزمایش همزمان گونه های متعدد و جمع آوری و آنالیز اتوماتیک داده ها به طور قابل ملاحظه ای پیشرفت کرده است. ابداع تکنیک FISH نسبت به تکنولوژی های قدیمی تر پیشی جسته و تبدیل به یک آزمایش بیولوژیکی جدید شده است. این تکنیک جزو اولین تکنیک های هیستو شیمیایی است که شامل استفاده از دسته های مختلفی از رنگ های طبیعی و مصنوعی برای رنگ آمیزی ساختار های سلولی و اجتماعات درون سلولی می باشد. امروزه پیشرفت های تکنولوژیکی آنالیز کمی و وضوح چند منظوره را ممکن ساخته است که هر دو عامل تکنیکFISH را در تمامی زمینه های تحقیقاتی در مورد اسید های نوکلئیک، به روشی پر کاربرد تبدیل کرده و راه را برای توسعه شناسایی همزمان مولکول های هدف چندتایی، آنالیز های کمی و تصویر برداری های زنده سلولی هموار ساخته است. در آینده، این تکنیک احتمالا تاثیر چشمگیری بر تصویر برداری از سلول های زنده و تشخیص های درمانی خواهد گذاشت. در این مقاله سعی شده است که اصول، اهمیت و کاربرد های این تکنیک به اختصار بیان شود