سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش منطقه ای شیلات و آبزیان

تعداد صفحات: ۱۷

نویسنده(ها):

محمدعلی نظاری – موسسه تحقیقات شیلات ایران، پژوهشکده میگوی کشور
عبدالعزیز نیانی – عضو هیئت علمی گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر
سعید مغدانی – عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر
فرشاد قنبرپور – عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

چکیده:

آرد ماهی عبارت است از فرآورده ای حاصل از خشک کردن و یا به نحوی دیگر عمل آوری کردن ماهیان سالم ویا ماهیان تلف شده بدون اینکه چیزی به آنها اضافه شود . صنعت تولید آرد ماهی در ایران جوان است . از آنجا که واحد های فعال در این رشته از روی رونق بازار جذب این کار شده اند و با استفاده از ضایعات ماهی به دور از اصول فنی به تولید اشتغال داشته اند ، در سال های گذشته به ندرت توانسته اند کیفیت مورد نظر متقاضیان را فراهم سازند . برای تولید آرد ماهی باید مراحلی طی شود که عبارت اند از : تهیه و نگه داری مواد خام ، خرد کردن ، مرحله پخت ، پرس کردن ، عمل آوری مایع پرس ، تغلیظ استیک واتر ، خشک کردن ، آسیاب کردن و بسته بندی . از سایر فرآورده های جانبی ماهی نیز می توان به کنسانتره پروتئین ماهی ، روغن ماهی ، ژلاتین ، چسب ، چرم ،کیتین و کیتوزان و همچنین غنی سازی گیاهان اشاره نمود