سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش بین المللی خلیج فارس

تعداد صفحات: ۱۶

نویسنده(ها):

سیدیوسف پیغمبری – عضو هیئت علمی گروه شیلات . دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
فاطمه مشهدی ابوالقاسم – دانشجوی شیلات . دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده:

کلاژن و ژلاتین ر ا میتوان از منابع مختلف دریایی تهیه کرد . گونه های دریایی قابل استفاده برای تهیه ی کلاژن وژلاتین به سه دسته تقسیم میشوند ، بی مهرگان آبزی ، پستانداران دریایی و ماهی ها . انواع کلاژن بر اساس مراحل متفاوت آماده سازی به ، کلاژن محلول در نمک ، کلاژن محلول در اسید و کلاژن محلول در پپسین تقسیم میشوند . هدف نهایی از تولید ژلاتین ، تبدیل کلاژن به ژلاتین با حداکثر بازده و ویژگی های فیزیکوشیمیایی خوب است . بازده و کیفیت ژلاتین نه تنها تحت تاثیر گونه ها یا بافتی است که از آن استخراج شده است ، بلکه به فرایند های تولید ه م بستگی دارد . در تولید ژلاتین ، معمولا از دو روش استفاده میشود : فرایند اسیدی و فرایند قلیایی . کاربرد های غذایی و غیر غذایی کلاژن و ژلاتین عبارتند از : تولید پوشش های خوراکی برای سوسیس ، دسرهای نوشیدنی ، محصولات لبنی ، محصولات دارویی و محصولات عکاسی