سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

سیده زینب حاتمی – دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی کارشناس اداره کل استاندارد و تحقیقات
سیدرضا حجازیان – دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی کارشناس اداره کل استاندارد و تحقیقات

چکیده:

امروزه فراورده های مختلف پودری اماده مصرف در قالب بسته بندی های ساشه د رمراکز عرضه به وفور وجو د دارد که عمدتا وارداتی بوده و کنترل خاصی نیز برروی آنها صورت نمی گیرد مشاهده برچسب نشانه گذاری این محصولات نشاه میدهد که در ورای ظاهر و طعم جذاب آنها استمرار مصرفشان به دلیل دارا بودن طیف گسترده ای از افزودنی ها و شیرین کننده ها می توانند منجر به بروز سوئ تغذیه و به مخاطره انداختن امنیت غذایی مصرف کنندگان گردند بخصوصآنکه برخی ازاین قبیل افزودنی ها که در فرمولاسیون این محصولات استفادهمی شوند جزء موادی هستند که در مجامع علمی برایشان حد مجاز دریافتی روزانه تعریف شده است لذا دراین پژوهش درراستای ارائه الگوهای جایگزین مبتنی بر امنیت غذایی اقدام به تولید فراورده ای نوین شد که بتواند با حفظ تمامی جذابیتها و کسب رضایت مصرف کننده به لحاظ کیفی و تغذیه ایی نیز در جایگاه مطلوبتری قرار داشته باشد. دراین پروژه ابتدا اقدام به تولید یک نمونه شیر بدون لاکتوز طعم دار گردید و سپس از یک دستگاه خشک کن پاششی نیمه صنعتی جهت تولید پودر استفاده شد.