سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

مریم گرجیان – دانشجوی کارشناس ارشد فراوری محصولات شیلاتی
بهاره شعبان پور – دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

چکیده:

با توجه به نیاز فراوانکارخانجات تولید مواد غذایی به رنگهای خوراکی تولید رنگهای خوراکی با کیفیت و قیمت مناسب ضروری است از طرفی اغلب رنگهای مورد استفاده سنتزی هستند که عوارض و مشکلات فراوانی را ازجمله مسمومیت غذایی حساسیت و دردرازمدت باعث ایجاد سرطان درمصرف کننده می شوند لذا توجه به این معضلات برتری رنگ طبیعی را مشخص می کند ضایعات سخت پوستان از مهمترین منابع رنگدانه کاروتنوئید طبیعی هستند این رنگدانه ها مسئول ایجاد رنگهای قرمز و نارنیجی درانواع سخت پوستان نظیر خرچنگ میگو و لابستر می باشد کاروتنوئید های طبیعی استخراج شده از ضایعات آبزیان جایگزین بسیار مناسبی برای رنگدانه های مصنوعی میب اشند بنابراین راه هایی برای بهینه سازی استخراج این ترکیبات از مواد خام پیشنهاد شده که شامل از آنجا که رنگدانه های کاروتنوئیدی به شکل کاروتنوپروتئین درسخت پوستان وجود دارد استفاده از روش آنزیمی منجر به شکست این پیوند و تولید کاروتنوئید آزاد می شود بنابراین بازده استخراج رنگدانه های کاروتنوئیدی افزیاش می یابد. تخمیر باکتریایی که با کاهشPH درطول مدت نگهداری باعث ثبات رنگدانه و درنتیجه افزایش میزان استخراج می شود.