سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

پیمان آریایی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، گروه علوم و صنایع غذایی
خدیجه رحیمی –

چکیده:

در سایه پژوهش های اخیر و مشخص شدن اثرات زیان بار محصولات کشاورزی حاوی آفت کش ها و علف کش ها و هورمون ها و آنتی بیوتیک ها، روز به روز افراد بیشتری به مصرف مواد غذایی ارگانیک و طبیعی روی می آورند. استفاده بی رویه از کود های شیمیایی و مشکلات ناشی از باقی مانده آنها در محصولات غذایی تهدیدی جدی برای سلامت انسان و حتی حیوانات به شمار می رود. لیکن حداقل انتظار مصرف کنندگان از یک محصول ارگانیک، سالم تر بودن آن نسبت به مواد غذایی معمولی است. کلیه محصولات ارگانیک به دو دسته کلی انواع تازه و فرآوری شده تقسیم می شوند. که هر گروه خود شامل ۳ نوع محصول است: محصولات ۰۱۱ درصد ارگانیک، محصولات ارگانیک، محصولات تهیه شده از ترکیبات ارگانیک. محصولات ارگانیک تازه )مانند سبزیجات، میوه جات، تخم مرغ و …( می توانند ۰۱۱ درصد ارگانیک باشند، اما محصولات ارگانیک از دسته فرآوری شده به ندرت ۰۱۱ درصد ارگانیک هستند. آنها بیشتر در گروه محصولات ارگانیک یا حاوی ترکیبات ارگانیک قرار می گیرند. با در نظر گرفتن جمیع جهات محصولات ارگانیک ایمن تر هستند ولی این روش ها باید از بعد بهداشتی و بازرسی تقویت شوند تا کارآمد و مورد اقبال عمومی واقع شوند. گام اول در بستر سازی تولیدات ارگانیک انجام تحقیقات و آموزش در زمینه بهبود کیفیت و کمیت تولید این قبیل سیستم هاست. بنابراین برای تولید محصولات سالم و پاک و درنتیجه انسانهایی سالم و با نشاط، هیچ راهی جز کشاورزی ارگانیک نداریم