سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

اشرف حاج حسینی بابایی – پژوهشگر مرکزرشد زیست فناوری دانشگاه علوم پزشکی قزوین
مهدی بختیاری – مدیرعامل شرکت شهد آراکاسپین
سمیه پناهی – کارشناس آزمایشگاه
محمد پرویز – مدیرعامل شرکت نمونه آزمای پاسارگاد

چکیده:

دراین طرح تحقیقاتی با هدف تولید محصولی فراسودمند درتولید غذاهای فراسودمند Functional Food و درنظر گرفتن نقش زیست فناوری بهینه سازی شرایط تولید شیرغنی شده با امگا -۳ با استفاده از جانداران آبزی ماهیان و جانداران دریایی خزه وجلبک انجام پذیرفت تولید شیر با جهار فرموله مختلف و یک نمونه شاهد انجام گرفت آزمایشات اندازه گیری میزان اسید چرب موجود در شیر غنی شده با دستگاه GC/FID انجام شد بیشترین میزان غنی سازی شیر با بازده راندمان ۹۷ درصد در فرمولاسیون با نسبت ترکیب درصد DHA70% , HPA30% بدست آمد. درفرایندتولید شیرغنی شده با امگا ۳ پارامترهای مهمی نقش دارند مهمترین پارامترهای موثر عبارتند از نوع امگا ۳ منبع تامین ان پارامترهای فیزیکی و شیمیایی مانند برنامه حرارتی و PH می با شند این محصول غنی شده فراسودمند در محافظت از قلب رگ ها و اندام تناسلی سیستم دفاعی و عصبی بدن می تواند مفید باشد.