سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۵

نویسنده(ها):

حمیده محیط – دانشجوی مرکز جهادکشاورزی فارس
سعید سخاوتی زاده – مدرس مرکز آموزش جهادکشاورزی فارس
امیررضا حمیدیان شیرازی –

چکیده:

پوکی استخوان یک اختلال استخوانی متابولیک جدی است راه های پیشگیری این بیماری داشتن تغذیه مناسب با شیرولبنیات به میزان لازم است از آنجا که سرانه مصرف شیر در کشور ما پایین و درطب سنتی جهت رفع این معضل از سنجد استفاده می شود به دنبال غنی کردن شیر با سنجد برآمدیم ۱۶۰ گرم پودرسنجد را در ۱۰۰۰ سی سی آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده سپس توسط کاغذ صافی صاف و جوشانده تا محلول غلیظ بدست آمد. شیر ۲/۵درصد چربی را تا دمای ۶۰ درجه گرم کرده پس از افزودن موادطعمی و شکر با فشار ۱۸۰-۱۵۰ BAR هموژن شده و سپس در دمای ۸۰ درجه به ۱۵ دقیقه پاستوریزه می گردد پس از خنک شدن دردمای ۶۰ درجه به مقدار ۲% عصاره سنجد افزوده شده و بسته بندی انجام شد طی ارزیابی حسی نمرات قابل قبول داشتند.