سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

پیمان قجربیگی – مدیریت اداره نظارت برمواد غذایی ارایشی بهداشتی استان قزوین
اشرف حاج حسینی بابائی –
محمد پرویز –
کوروش رحمانی –

چکیده:

هدف این تحقیق بهینه سازی شرایط محیط کشت جهت تولید امولسیون کننده قوی می باشد کیک روغن بادام زمینی و سولفات امونیوم بعنوان منبع کربنی و منبع نیتروژنی درمقادیر مختلف مورد استفاده قرارگرفتنهد بهینه محیط کشت برای تولید بیوسورفکتانت برابر با ۴ درصد v/v منبع کربن و ۳g/L منبع نیتروژن و ۷%v/v میزان درصد تلقیح بدست آمده است آبگوشت غذایی برای اماده کردن دردمای ۳۴ درجه به مدت ۴۰-۳۵ دقیقه تا رسیدن به دانسیته ۱/۲۲-۱ درطول موج ۶۰۰nm رشد کردند دراین شرایط بیشترین تولید توده سلولی و بیشترین کاهش کشش سطحی به ترتیب ۳٫۱g/L و ۳۰mN/m می باشد که مهمترین پارامترها در فرایندتولید بیوسورفکتانت عبارتند از نوع اقتصادی منبع کربن و منبع نیتروژن و پارامترهای فیزیکی و شیمایی مانند حرارت و ph می باشند.