سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

حمیده محیط – دانشجوی مرکز آموزش جهاد کشاورزی فارس
سعید سخاوتی زاده – مدرس مرکز آموزش جهاد کشاورزی فارس
سحر سودبخش –

چکیده:

پوکی استخوان یک معضل عمده در وضعیت سلامتی افراد جامعه است از آنجا که سرانه مصرف شیر درکشور ما پایین و درطب سنتی جهت رفع این معضل از سنجد استفاده می شود به دنبال غنی کردن بستنی با سنجد برآمدیم چربی شیر را با خامه ۴۵درصد به ۹ درصد رسانده شکر استابلایزر پودرنارگیل و گلوکز را افزوده و تا ۴۵ درجه حرارت داده مخلوط تهیه شده را به دو قسمت تقسیم یکی شاهد و به دیگری سنجد افزوده و ۱۵ دقیقه تا ۸۰ درجه حرارت بعد تا ۴۳ درجه خنک و موز را افزوده ودردستگاه بستنی ساز به ۵- درجه رسانده و بسته بندی شد phتغییر نداشت ماده خشک نمونه نسبت به شاهد افزایش ونمرات حسی قابل قبول داشتند درنتیجه می توان از سنجد جهت ارتقا جذب کلسیم بستی و جبران مصرف پایین شیر استفاده شود.