سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: اولین همایش ملی تکنولوژی تولیدات گلخانه ای

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

وحیدرضا صفاری – استادیاران دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
مهری صفاری –

چکیده:

درسالهای اخیر به دلیل مصرف بالای سموم وکودهای شیمیایی گزارشهای مختلفی در زمینه برخی اثار منفی محصولهای تولید شده در تغذیه انسان و همچنین الودگی های ایجاد شده در محیط زیست به چاپ رسیده که سبب توجه بسیاری از مصرف کنندگان محصولات کشاورزی به محصولات ارگانیک شده است برخی امار حاکی از آن است که در محیطهای کنترل شده ای مثل گلخانه ها حتی مصرف سموم وکودهای شیمیایی از مزارع و باغها نیز فراتر رفته است به همین دلیل اعتماد بسیاری از مصرف کننده ها نسبت به محصولات گلخانه ای به ویژه سبزی ها روز بروز کاهش مییابد. گوجه فرنگی یک محصول پرارزش گلخانه ای و مزرعه ای است و طبق امار حدود ۴۰ درصد تولید این سبزی میوه ای درکشورهای پیشرفته در طول سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۰ میلادی در گلخانه ها بوده است در حال حاضر تمایل بسیار زیاد بخش قابل توجهی از مصرف کنندگان در اروپا و ایالات متحده به گوجه فرنگی تولید شده با شیوه ارگانیک موجب افزایش روزافزون سطح زیرکشت ارگانیک این محصولدر گلخانه ها شده است. دراین مقاله جزئیات پرورش و تولید گوجه فرنگی ارگانیک در فضای گلخانه مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار خواهد گرفت.