سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

مرجان صالحی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
مژگان مقصودلو –
فهیمه زمانی –
مینا توحید زاده –

چکیده:

علاقه ی در حال توسعه ی زیادی در صنعت شیلات در مورد روش های سریع برای ارزیابی زمان واقعی تازگی ماهی و محصولات دریایی وجود دارد. در این میان توسعه ی بسته بندی هوشمند که به تجزیه ی میکروبی محصولات در فضای خالی بسته بندی ماهی نظارت میکند توصیف شده است. زمانی که ماهی فاسد می شود, انواعی از آمین های اساسی فرار را آزاد میکند که با سنسورهای شناساگر PH مناسب قابل تشخیص است. به این صورت که در یک ماتریس پلیمری, رنگ حساس به PH محبوس می شود که از طریق تغییرات رنگ موجود, به فساد اجزای فراری که به یک مقدار مشخص رسیده اند به عنوان نیتروژن فرار کل) TVB-N ( پاسخ می دهد. آزمون های آزمایشگاهی بر روی ماهی تازه نشان داد که سنسور به درستی افزایش در غلظت آمین ها را در فضای خالی بسته بندی ردیابی می کند