سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی اشتغال دانش آموختگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

فرشاد سرخی لله لو – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی میاندوآب
سمیه خداداده – فارغ التحصیل خاکشناسی

چکیده:

درایران عزیزمان حل مسائل کشاورزی نیاز به تحقیقات محلی درجهت تکمیل تکنولوژی مناسب با شرایط اقلیمی و احتیاجات کشور دارد دراین زمینه تکنیکهای هسته ای درجوار سایرروشهای کلاسیک می توانند به عنوان یک وسیله کمکی درحل موثر و سریع بسیاری از مسائل کشاورزی مورد بهره برداری قرارگیرند دراین زمینه می توان به پرتودهی تسوط پرتوهای یون ساز اشاره کرد که یکی از موارد آن پرتودهی مواد غذایی برای از بین بردن میکروارگانیسم هایی استکه سبب فساد و آلودگی آنها می گردد پرتودهی باعث تولید مقدار کمی حرارت درماده غذایی می گردکه می تواند سبب کشته شدن میکروارگانیسم ها درآن گردد بدون آنکه ماده غذایی منجمد آب شود علاوه بر آن دز موثر پرتودهی می تواند از میان مواد بسته بندی و مهروموم شده که قدرت تحمل گرما را ندارد به راحتی عبور کند بدیون اینکه هیچ گونه خسارتی به جنس مواد بسته بندی در خلال پرتودهی وارد نماید اغلب میکروارگانیسم های فاسد کننده مواد غذایی در دزهای پایین تر از ۵ کیلوگری از بین می روند و افزایش عمر نگهداری محصولات با دزهای بین ۱ تا ۰۳ کیلوگری به دست می آید