سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: دومین همایش بیوانرژی ایران (بیوماس و بیوگاز)

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

سکینه فخرآور – دانشجوی کارشناسی ارشد فردوسی مشهد
قاسم نجف پور – استاد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل(نویسنده مرجع)
سعید زینالی هریس – استاد دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده:

اسیدلاکتیک یک اسید آلی است که کاربردهای زیادی دارد.در این پژوهش هدف تولید اسید لاکتیک از آب پنیرمی باشد.فرایند ناپیوسته،بی هوازی و بر مبنای تخمیر،از آب پنیر، است.آب پنیر پساب آلاینده کارخانه تولید لبنیات می باشدکه حاوی دسته لاکتوباسیلوس ها هستند.این باکتری ها با مصرف قندآب پنیر(لاکتوز) و سایر مواد غذایی موجود ،اسید لاکتیک را تولید می کندPH. اولیه ۷ تنظیم شده وهمواره در طول فرایند به دلیل تولید اسید لاکتیک کاهش می یابد. تولید اسیدلاکتیک به روش بیوشیمیایی بهتر از تولید به روش شیمیایی است.میزان اسیدلاکتیک تولیدشده در این پزوهش د دمای ۳۲ درجه سانتی گراد، درفرآیند ناپیوسته وبی هوازی تا۱۵/۵۰ گرم بر لیتر بوده است.به علت ارزان بودن آب پنیر،استفاده از آن برای تولید اسیدلاکتیک صرفه اقتصادی دارد