سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

خدیجه رحیمی – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه
عیسی غلامپور عزیزی – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
علی محمدی ثانی – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

چکیده:

افلاتوکسین ها ، مایکوتوکسین ها شدیدا سمی بوده و در اکثر محصولات گیاهی نظیر ذرت، برنج و … یافت می شوند افلاتوکسین اصلی شامل G2G1B2B1 می باشند این تحقیق از نظر وجود سم افلاتوکسین روی ۴۲ نمونه برنج انجام گرفت ۷ نوع برنج داخلی و ۷ نوع برنج خارجی در پاییز و زمستان ۸۹ بطور تصادفی از سوپرمارکت ها خریداری شد پس از نمونه برداری هرکدام را به صورت کته و ابکشی پخت نموده و در شرایط مناسب تا زمان انجام ازمایش در فریزر نگهداری شدند. پس از عصاره گیری نمونه های برنج با متانول ۷۰% با استفاده از کیت تشخیصی الایزای رقابتی Agraquant میزان کمی افلاتوکسین توتال مورد سنجش قرارگرفت. نتایج نشان داد میانگین و انحراف معیار افلاتوکسین توتال در نمونه های ارزیابی شده ۰٫۹۸±۰٫۱۲ بود براساس نتایج این تحقیق در هیچ یک از نمونه های ارزیابی شده مقدار توکسین بیش از حد مجاز استاندارد ملی ایران ۳۰ gr/kg m و استاندارد اروپاییgr/kg m4 نبوده است.