سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

رزیتا سالاری – کارشناس ارشد نظارت برمواد غذایی
محمدباقر حبیبی نجفی –
محمدطار بروشکی –
سیدعلی مرتضوی –

چکیده:

اکثرادویه ها درمناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری تولید می شوند آب و هوای گرم و مرطوب زمان طولانی خشک کردن و دستورالعمل های اغلب ناکافی برای کشاورزان ممکن است باعث مشکلات کیفی قابل توجهی در آنها گردد Gerhard,1994 رشد قارچها در محصولات کشاورزی ممکن است خطر مهمی برای سلامتی انسان از طریق تشکیل متابولیت های سمی به نام مایکوتوکسین باشد Topal1993 مطالعات متعددی نشان داده اند که ادویه ها با میکروارگانیسم های مختلف از جمله قارچهای مولد سم به خصوص گونه های آسپرژیلوس که دارای پتانسل تولید مایکوتوکسین هستند آلوده می شوند (Garrido et al., 1992) بنابراین مسائلی درزمینه مصرف ادویه ها از نظر سلامتی مطرح است زیرا اغلب بدون فراوری به غذاها اضافه شده و یا خام خورده می شوند Pafumi, 1986 , Llewellyn et al. 1992 درمیان مایکوتوکسین ها مختلف آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A از انواع کاملا رایج هستند که به طور مشترک می تواند در طیف گسترده ای از مواد غذایی از جمله ادویه ها رخ دهد. آسپرژیلوس و پنی سیلیوم ها مهمترین جنسهای مولد این سموم هستند.