سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

پیمان اریایی – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله املی ره
مسعود قنبری – کارشناس نظارت بر مواد غذاییدانشگاه علوم پزشکی مازندران

چکیده:

تعداد بسیار زیادی ازکپکها ترکیبات سمی به نام مایکوتوکسین ها تولید می کنند برخی از این ترکیبات جهش زا و سرطان زا می باشند برخی نیز برای اندامهای خاص سمی می باشند و سمی بودن برخی دیگر از آنها از طریق مکانیسم های دیگری می باشد سمی بودن بسیاری از مایکوتوکسین ها به صراحت برای انسان ثابت شده است اما تاثیر این ترکیبات برروی حیوانات ازمایشگاهی و همچنین تاثیر آنها در سیستمهای ازمایشی باعث شده است که درباره سمی بودن واقعی و بالقوه آنها برای انسانهاتردید کمتری وجود داشته باشد در بین مایکوتوکسین ها ۱۴ نوع سرطان زا وجود دارد که دراین میان افلاتوکسین ها از نظر سرطان زایی قوی ترین ترکیبات می باشند. افلاتوکسین ها گروهی از مایکوتوکسین ها هستند که مطالعات بسیار گسترده ای برروی آنها انجام گرفته است این ترکیبات کومارین ها استخلاف شده می باشند و دراین گروه دست کم ۱۸ توکسین که وابستگی نزدیکی به یکدیگر دارند شناسایی شده است.