سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

مسعود کیخوائی – دانشگاه سیستان و بلوچستان
مهدیه رفیعی جم – دانشگاه آزاد اسلامی کرمان

چکیده:

چای یک نوشیدنی بسیار محبوب درسراسر جهان مخصوصا برای مردم خاورمیانه است برای تعیین اصالت چایهای موجود دربازار تکنیک مادون قرمز تبدیل فوریه مورد مطالعه قرارگرفت دراین روش نمونه ها بدون آماده سازی و فقط دریک مرحله با استفاده از اسپکتروسکوپی مادو نقرمز تبدیل فوریه برای تعیین اصالت مورد تجزیه قرارگرفتند نتایج بدست آمده از طیف اسپکتروسکوپی مادو نقرمز تبدیل فوریه نشان میدهد که طیف نمونه های مربوط به هر منطقه جغرافیایی تقریبا مشابه هستند و تفاوت های خاص با چایهای مناطق دیگر دارند به عنوان مثال در چایهای سبز کشت شده در برزیل پیکهای منحصربفردی درنواحی ۱۶۶۱و۱۶۳۰ و ۱۵۴۱cm-1 ظاهر می شوند درچایهای سریلانکا درنواحی ۱۷۶۳ ۱۰۴۹ و ۶۳۵cm-1 پیکهایی وجود دارد که درسایر چایها این پیک ها مشاهده نشدند.