سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: سومین همایش ملی عمران شهری

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

محمد شکوهیان – عضو هیئت علمی مهندسی محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد
فرزاد پیاده – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران

چکیده:

آب که به طور وسیعی در همه جا گسترده می باشد، به طور طبیعی هرگز به صورت کاملا خالص یافت نمی شود. حتی در غیرآلوده ترین نواحی جغرافیایی، آب ممکن است شامل آلودگی های فیزیکی، شیکیایی و بیولوژیکی از جمله جلبکها باشد. در هنگام شرب، این آلودگی ها می توانتد باعث بیماری های عفونی شوند و یا با ایجاد طعم و بوی نامطلوب ، موجب نارضایتی مصرف کنندگان گردند. سد کارده یکی از منابع تامین کننده مهم آب مشهد می باشد. در یک مطالعه موردی با نمونه برداری های منظم یک ساله از این سد، مشخص شد جلبک ها به عنوان تاثیر گذارترین عامل ایجاد رنگ، بو و طعم در آب خروجی می باشند. به همین علت نمونه برداری هایی به منظور کشت جلبکها از این سد انجام گرفت. در این تحقیق با بررسی نمونه های گرفته شده و کشت آنها در محیط آزمایشگاهی، نوع جلبکهای موجود در آب شناسایی شده و تاثیر غلظت های مختلف ازن به عنوان عامل از بین برنده، بررسی و اندازه گیری گردید. در انتها نیز با تعیین غلظت موثر، راهکار رفع جلبک ها ارائه شده است