سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

فاطمه میرشکاری – دانشگاه تهران، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، گروه ماشین های کشاو

چکیده:

با افزایش جمعیت، کاهش زمین های قابل کشت و بالا رفتن سطح استانداردهای زندگی، اهمیت مباحث مربوط به انرژی مصرفی در بخش کشاورزی بیش از پیش نمود یافته است . محصول خربزه به عنوان یکی ازمهمترین صیفی جات در سطح شهرستان دلیجان، واقع در استان مرکزی، به حساب می آید که هم اکنون ۲۵۰ کشاورز به کشت این محصول مشغول اند. در این پژوهش به بررسی مصرف انرژی و رابطه بین انرژی های ورودیو عملکرد، در هر هکتار از مزارع تولید خربزه در این شهرستان، پرداخته شده است. به این منظور داده های لازم از ۵۱ مزرعه کشت خربزه در شهرستان دلیجان جمع آوری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. مجموع انرژی های ورودی در کلیه ی مراحل تولید خربزه۱۰۶۹۳۳۲/۲۵۸ مگاژول بر هکتار تخمین زده شده است که بیشترین مصرف انرژی ورودی در تولید خربزه، مربوط به سوخت ۸۱/۷۹%می باشد .