سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: سومین همایش ملی تحقیقات نوین در شیمی و مهندسی شیمی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

سیدشهاب رضوی نیا – گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر
یوسف ورمحمودی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر
مجید نارکی –

چکیده:

امروزه در صنایع نفت وگاز برای شیرین سازی گازهای ترش اغلب از محلول آبی آلکنول آمین ها با درصدهای وزنی مختلفی استفاده میشود برج جذب در واحد شیرین سازی برایداشتن نسبت تعداد مولهای گازهای اسیدی (CO2 ,H2S) جذب شده به تعداد مولهای آمین Loading مستلزم داشتن دمای آمین ورودی مناسب به عنوان تنها پارامتر قابل تغییر می باشد دراین مقاله علت استفاده از محلول آبی ۳۰ درصد وزنی دی اتانول آمین در واحد شیرین سازی کارخانه گاز و گاز مایع ۱۲۰۰ ونیز تعیین مناسب ترین دمای آمین ورودی به برج جذب که علاوه بر بالا بردن راندمان این برج درمرحله دفع با کمترین هزینه عملیاتی قابل احیا باشد مورد بررسی قرارگرفته است.دراین تحقیق مشخص میشود که برای داشتن loading بالا دمای آمین ورودی به برج جذب باید درحدود ۶۰ درجه انتخاب شود تا بتوان علاوه بر افزایش راندماندر برج جذب محلول آمین خرویج شرایط منابی جهت ورود به برج دفع را داشته باشد.