سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون

تعداد صفحات: ۱۳

نویسنده(ها):

زینب رضوانی – کارشناس ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران، پردیس اب
غلامرضا چگینی – کارشناس ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران، پردیس اب
اکبر عرب حسینی – کارشناس ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران، پردیس اب

چکیده:

با افزایش جمعیت جهان، نیاز برای انرژی افزایش می یابد. هدف از این تحقیق تبدیل کاه برنج همراه با سبوس برنج به بریکت می باشد. در نتیجه، می بایست خواص حرارتی بریکت ها تعیین گردد. محتوای خاکستر بر مبنای وزن خشک، در محدوده ۱۳-۲۰% بوده و با توجه به حفاظت کاه برنج پس از برداشت محصول متفاوت است. خاکستر کاه برنج بطور کلی شامل ۷۵% SiO2 و ۱۰% K2O و ۳% P2O5 و ۳% F2O3 و ۱/۳% CaO و مقادیر کمی Na و ُS و Mg می باشد. آزمون FTIR ، برای تعیین گرو های عاملی کاه برنج و خاکستر آن صورت گرفت. ازمون ریلکسیشن و تهیه بریکت با استفاده از دستگاه پرس هیدرولیکی انجام شد. ارزش حرارتی کاه برنج با استفاده از دستگاه بمب کالریمتر تعیین گردید. به منظور تعیین پروفیل سوختن کاه برنج، از دستگاه TG استفاده شد . از دو نمودار کاه برنج و خاکستر آن در آزمون FTIR می توان نتیجه گرفت که لیگنین موجود در کاه برنج در طی برنج در طی فرایند سوختن، به صورت کامل وارد واکنش اکسیداسیون شده و اما مابقی ترکیبات موجود در کاه با درصد ناچیزی درهمان محدوده FTIR مربوطه شان در خاکستر باقی می مانند. با افزایش خاکستر، ارزش حرارتی مواد کاهش یافت. در آزمون TG کاه برنج، پروفیل سوختن کاه برنج، به دو بخش تقسیم شده، نخست قسمتی که سریع می سوزد و بخشی که به کندی می سوزد. در نتیجه سوختن یکنواخت صورت نمیگیرد. بنابراین کاه برنج باید با سایر موادی که دارای پروفیل سوختن یکنواختی هستند مانند، ضایعات کاغذی، خاک اره، ترکیب شده و سپس سوزانده شود.