مقاله تعیین سینیتیک تجزیه آسپارتام در شربت آلبالوی رژیمی با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی زیاد که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۹۲ در نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی) از صفحه ۳۳ تا ۴۱ منتشر شده است.
نام: تعیین سینیتیک تجزیه آسپارتام در شربت آلبالوی رژیمی با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی زیاد
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله آسپارتام
مقاله سینیتیک تجزیه
مقاله شربت رژیمی
مقاله کروماتوگرافی مایع با کارایی زیاد

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: مولوی هومان
جناب آقای / سرکار خانم: کرامت جواد

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
در سالیان اخیر به دلایل چاقی و بیماری های وابسته، نوشابه های بدون الکل کم انرژی که با استفاده از شیرین کننده های پرقدرت تهیه می شوند، بسیار مورد توجه بوده اند. در این پژوهش جهت تهیه ی شربت های رژیمی، کل شکر مورد استفاده در فرمولاسیون شربت شاهد حذف گردید و به جای آن به عنوان ماده حجم دهنده از پکتین و به عنوان شیرین کننده از آسپارتام و آسه سولفام پتاسیم استفاده شد. برای بررسی فرمولاسیون های منتخب، این شربت ها در دو دما (دمای محیط و دمای ۴۰ درجه سانتی گراد) به مدت چهار ماه قرار گرفتند. میزان تجزیه آسپارتام با استفاده از HPLC اندازه گیری و سینیتیک تجزیه آن تعیین گردید. نتایج نشان داد که زمان و دما بر میزان آسپارتام اثر معنی دار داشت (P<0.001) ولی فرمول (نوع شربت) اثر معنی دار نداشت. برای محاسبه ثابت سرعت تجزیه آسپارتام از معادله واکنش درجه اول استفاده شد. ثابت های سرعت محاسبه شده برای شربت های رژیمی نگهداری شده در دمای محیط حدود ۰٫۱ و در دمای ۴۰ درجه سانتی گراد حدود ۰٫۳ بود. هم چنین میزان نیمه عمر تجزیه آسپارتام در دمای محیط حدود ۵ ماه و در دمای ۴۰ درجه سانتی گراد حدود ۲ ماه بود. بنابراین میزان آسپارتام باقی مانده در محصول تابعی است از دما، زمان و شرایط محیطی که آسپارتام در آن قرار گرفته است. در دماهای بالا میزان مقبولیت محصول به واسطه تجزیه آسپارتام، کاهش می یابد لذا آسپارتام برای استفاده در شربت آلبالو در دماهای بالا پیشنهاد نمی شود ولی می توان از آن در دماهای حدود دمای محیط در فرمولاسیون شربت رژیمی آلبالو استفاده کرد.