مقاله تعیین ارزش غذایی گونه Aeluropus lagopides در مراتع استان بوشهر که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۹۳ در علوم دامی (پژوهش و سازندگی) از صفحه ۸۱ تا ۸۷ منتشر شده است.
نام: تعیین ارزش غذایی گونه Aeluropus lagopides در مراتع استان بوشهر
این مقاله دارای ۷ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله استان بوشهر
مقاله ترکیبات شیمیایی
مقاله عناصر معدنی
مقاله قابلیت هضم
مقاله Aeluropus lagopides

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: کمالی امیرارسلان
جناب آقای / سرکار خانم: فروزنده امیرداور
جناب آقای / سرکار خانم: طباطبایی سیدنورالدین
جناب آقای / سرکار خانم: رنجبری احمد‌رضا

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
این تحقیق، به منظور تعیین ارزش غذایی گیاه Aeluropus lagopides و مطالعه اثرات مراحل مختلف رشد بر میزان ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم آن، در سه منطقه مرتعی انجام شد. نمونه برداری از گیاه، در سه مرحله رویشی، گلدهی و بذردهی، به طور تصادفی انجام شد. نمونه های مربوط به هر دوره رشد در هر منطقه، از نظر میزان ماده خشک، پروتئین خام، خاکستر خام، چربی خام، NDF، ADF، لیگنین، انرژی خام، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم، سدیم، آهن، منگنز، روی، مس و قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و ماده آلی در ماده خشک آزمایش شدند. داده ها در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار (مراحل رشد) و سه تکرار (مناطق مرتعی)، تجزیه و تحلیل آماری شدند. با افزایش سن، محتوای ماده خشک، خاکستر خام و ADF گیاه افزایش، اما پروتئین خام، فسفر و پتاسیم و قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و ماده آلی در ماده خشک آن، کاهش یافت (P<0.05). این گیاه در مراحل رویشی و گلدهی، می تواند نیاز پروتئینی و نیز بخش زیادی از نیاز انرژی گروه های مختلف گوسفند و بز را تامین نماید. میزان کلسیم، پتاسیم، منیزیم، سدیم، آهن و منگنز گیاه در مراحل مختلف، بیشتر از حد بحرانی آنها برای گوسفند و بز بود، اما میزان فسفر، مس و روی آن در مراحل گلدهی و بذردهی، کمتر از این حد بود. به طور کلی این گیاه به ویژه در مراحل رویشی و گلدهی، برای استفاده دام های چراکننده مناسب بوده و در صورت امکان، باید نسبت به ازدیاد آن در مراتع مشابه اقدام شود.