سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

هادی حسین نیا – باشگاه پژوهشگران جوان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر،قائمشهر،ا

چکیده:

تهدیداتی روزافزون از طرف گروه های تروریستی علیه تحقیقات تولید و فرآوری مواد غذایی وجود دارد. حمله تروریستی علیه محصولات غذایی می تواند به دلیل هزینه های جلوگیری و ریشه کن سازی بیماری و از بین بردن محصولات آلوده موجب خسارات اقتصادی برای افراد، شرکت ها و دولت شود. اگر زنجیره تولید محصولات از مزارع تا مصارف خانگی آن ها ، دچار وقفه شود ، خسارات اقتصادی روی هم انباشته می شوند و تهیه کنندگان تجهیزات کشاورزی، صنایع فرآوری غذایی، حمل و نقل، توزیع کنندگان مستقیم و مراکز خدمات غذایی را تحت تاثیر قرار می دهند.تروریسم کشاورزی بعنوان وارد کردن تعمدی یک بیماری حیوانی یا گیاهی و با هدف ایجادرعب و وحشت، خسارت اقتصادی و از بین بردن ثبات و پایداری کشور هدف تعریف می شود. حملات تروریستی بر علیه کشاورزی تازگی ندارد و در طی تاریخ بوسیله دولتها یا از طریق سازمانهای تروریستی مستقل و تابع دولتهای خاص، انجام شده است. نتایج یک حمله بیولوژیکی علیه کشاورزی، ممکن است شامل بحرانهای اقتصادی بزرگ در صنایع کشاورزی و غذایی ، کاهش اطمینان به دولتها و احتمالا تلفات انسانی باشد. اگر بیماری انتخاب شده قابل سرایت به افراد باشد، امنیت غذایی و سلامت عمومی جامعه نیز در خطر خواهد بود. با توجه به اهمیت این نوع حملات به واحدهای کشاورزی و رابطه مستقیم آن با امنیت غذایی جامعه، فلذا در این مقاله سعی شده است مروری اجمالی براین واژه ، اهداف تروریسمغذایی و به رهنمودهای امنیتی برای فراوری کنندگان مواد غذایی پرداخته شود