سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

سید محمد حسین طباطبایی – گروه ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
شاهین رفیعی – گروه ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
علیرضا کیهانی – گروه ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
محمد علی رجایی فر – گروه ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده:

در این تحقیق جریان انرژی بر اساس نسبت سهم انرژی ورودیهای مختلف به باغ و به دست آوردن شاخص های متداول در بحث انرژی در تولید دو رقم الو( آلو قطره طلا و آلو شابلون) در سطح باغداران شهرستان شهریار مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور مقدار و نوع نهاده های به کار رفته د رمراحل مختلف تولید و نیز مقدار تولید شده بررسی گشته و با استفاده از فرمولها و ضرایب ویژه، به مقادیر معادل انرژیهای مصرفی و تولیدی تبدیل و سپس شاخص های انرژی محاسبه گردید. همچنین در این تحقیق تابع تولید کاب داگلاس برای تعیین یک رابطه ریاضی بین نهاده های مصرفی و محصول تولیدی مورد استفاده قرار گرفت و تحلیل حساسیت نهاده های مصرفی انجام شد. داده های مورد نیاز برای انجام این تحقیق برای هر محصول به صورت پرسش نامه ای از ۱۰۰ باغدار که به صورت تصادفی انتخاب شدند. به دست آمد. نتایج نشان داد، میانگین کل انرژی مورد نیاز برای تولید آلو قطر طلا و الو شابلون به ترتیب ۱۹۲۶۵۲/۵۵ و ۱۶۸۷۸۳/۹۷ مگا ژول بر هکتار بوده و انرژی الکتریکی که در عملیات ابیری مصرف می شود بیشترین سهم مصرف انرژی را برای هر دو محصول به خود اختصاص داده است. همچنین سهم انرژی های تجدید ناپذیر نسبت به انرژی های تجدید پذیر در تولید هر دو محصول به صورت معناداری بیشتر بود. نتایج تحلیل حساسیت نهاده ها نشان داد که تولید هر دو محصول حساسیت بیشتری را نسبت به انرژی کارگری دارند.