سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

محسن رنجبران – دانشجوی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد بخش مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانش
داریوش زارع – دانشیار بخش مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده:

در این تحقیق عملکرد یک خشک کن بستر سیال- مایکروویو آزمایشگاهی بر اساس قوانین اول و دوم ترمودینامیک مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا چندین آزمایش رد شرایط مختلف خشک کردن بر روی محصول سویا انجام شد. در اسن ازمایشات چهار سطح هوای ورودی ۳۰ و ۴۰ و ۵۰ و ۶۰ درجه سانتیگراد و همچنین شش سطح دانسیته توان مایکروویو شامل صفر و ۰/۸۹ و ۱/۶۰ و ۳/۲۰ و ۴/۳۰ و ۵/۳۰ وات بر گرم استفاده شد و در هر تست تغییرات رطوبت دانه ، دمای هوای خروجی و رطوبت هوای خروجی به وسیله تجهیزات آزمایشگاهی اندازه گیری شد. علاوه بر این، از یک مدل ریاضی از پیش اعتبار سنجی شده، جهت پیش بینی پارامترهای نامبرده استفاده گردید. داده های به دست آمده از آزمایش و پیش بینی شده توسط مدل ریاضی جهت محاسبه راندمان انرژی و اگزرژی خشک کن به کار گرفته شدند. نتایج نشان داد که به کارگیری انرژی مایکروویو درخشک کن های بستر سیال موجب افزایش راندمان انرژی و اگزرژی خشک کردن می شود. همچنین معلوم گردید که بهتر است در ابتدای خشک کردن مواد از انرژی مایکروویو استفاده نشود. نتایج نشان داد که به کارگیری سطوح بالاتر دمای هوای ورودی در خشک کن های بستر سیال- مایکروویو تاثیر بسزایی در افزایش راندمان خشک کردن دارد. همچنین نشان داده شد که این خشک کن ها بیشتر از انهدام گزرژی ورودی دنج می برند. جهت ارتقای راندمان و کاهش تلفات اگرزژی در این خشک کن ها راهکارهایی در ایم مقاله پیشنهاد شده است.