سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

مهرداد نیاکوثری – استادیار دانشگاه شیراز
مارال صیدی – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی

چکیده:

تکنیک استخراج فوق بحرانی با کاربرد سیال در دما و فشار بالاتر از نقطه بحرانی انجام می شود نکته مهم دراین فرایند امکان تغییر دانسیته سیال با تغییر دما و فشار و درنتیجه تغییر قدرت حل کنندگی سیال و قابلیت جداسازی اجزای درون عصاره از هم است دی اکسید کربن به علت دمای پایین بحرانی ۳۱/۳درجه و فشار پایین بحرانی ۷۲/۹atm متداولترین سیال مورد استفاده برای استخراج فوق بحرانی محصولات طبیعی برای مواد غذایی و دارویی است اما بهعلت غیرقطبی بودن دی اکسید کربن توانایی کمی در استخراج ترکیبات قطبی دارد بنابراین از کمک حلال قطبی مانند اتانول استفاده می شود از مزایای این تکنیک انتخابپذیری و بازده بالاتر زمان کمتر فرایند عدم استفاده از حلالهایآلی سمی و استفاده از حلالهای ایمن ارزان و دردسترس خلوص بالاتر محصول و امکان همراهی مستقیم با تکنیکهای تجزیه ای کروماتوگرافی است.