مقاله تبیین عوامل اختلال هضم غذا از دیدگاه طب سنتی ایرانی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۹۱ در طب سنتی اسلام و ایران از صفحه ۳۸۳ تا ۳۸۸ منتشر شده است.
نام: تبیین عوامل اختلال هضم غذا از دیدگاه طب سنتی ایرانی
این مقاله دارای ۶ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله اختلال هضم
مقاله طب ایرانی
مقاله تغذیه
مقاله پژوهش کیفی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: مرادی حسین
جناب آقای / سرکار خانم: مینایی محمدباقر
جناب آقای / سرکار خانم: میرصالحیان علی اکبر
جناب آقای / سرکار خانم: نیک بخت نصرآبادی علیرضا
جناب آقای / سرکار خانم: ناظم اسماعیل

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
هضم غذا، نقش اساسی در تغذیه صحیح و بهداشت ان دارد و شیوع بالای اختلالت هاضمه مشکلات متعددی را برای جوامع انسانی باعث می شود. طب ایرانی که یکی از مکاتب طبی کل نگر است با پشتوانه تجربیات هزار ساله، دیدگاه های ویژه ای را در این مورد دارد و به طور مبسوط  هم به نقش تغذیه در سلامتی و هم به عوامل موثر در اختلال هضم پرداخته است. هدف از این مطالعه یک بررسی و تحقیق کیفی است که جامعه مورد مطالعه، حدود بیست کتاب مهم در طب ایرانی می باشد. محیط مطالعه در تحقیق های کیفی اصولا با مطالعات کمی متفاوت است. در این بررسی محیط جمع آوری داده ها عبارت است از کتابخانه های مجهز به کتاب های مرجع خطی و چاپی طب سنتی که مجهز به رایانه نیز باشند. و با تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصله مشخص شد که مهمترین عوامل موثر در اختلالات هاضمه به شرح زیر است: حرکات سخت، مصرف همزمان چند نوع غذا، تغذیه در هنگام سیری و در شرایط روحی نامناسب، در نظر نگرفتن قوت هاضمه و عادت افراد، مصرف مواد غذایی در حد فراتر از گنجایش معده و نوشیدن آب زیاد، یافته های این مطالعه به درک عمیقتری از شناخت اختلالات هضم کمک می نماید و می تواند در جهت پیشگیری و سلامت و مراقبت های بهداشتی در زمینه بهداشت تغذیه موثر باشد.