سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: سومین سمینار بین المللی دانه های روغنی و روغنهای خوراکی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

سمیه رهایی – دانشجوی دکترای بیوتکنولوژی صنایع غذایی، دانشگاه تهران
محمد صفری – دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تهران

چکیده:

اسیدهای چرب غیر اشباع امگا ۳ از جمله لیپیدهای ضروری و مورد توجه در سلامتی و تغذیه انسان هستند. دوکوزاهگزانوئیک اسیدDHA) یک اسید چرب امگا ۳ بوده که مصرف ناکافی آن منجر به برخی بیماریها در انسان می گردد. ماهیان دریایی، منابع عمده و تجاری امگا ۳ هستند. یک راه حل ایمن و پایدار برای تولید اسیدهای چرب امگا ۳ استفاده از منابع ریز جلبکی می باشد که اخیراً به عنوان تنها جایگزین روغن ماهی محسوب می شوند. ضایعات مختلف مواد غذایی می توانند به عنوان سوبسترای رشد میکروبی با هدف تولید محصولات با ارزش مانندDHA توسط ریزجلبک ها استفاده شوند. هدف این مقاله، بررسی توانایی ریزجلبک ها در جهت کاربرد ضایعات مختلف غذایی برای رشد و تولیدDHA می باشد.