سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دومین کنفرانس ملی غذای فراسودمند (عملگر)

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

نینا سیدرضی – دانشگاه تهران – دانشکده کشاورزی – گروه مهندسی و علوم صنایع غذایی
سیدهادی رضوی –
زهرا امام جمعه –

چکیده:

کاروتنوئیدها جزء اصلی ترین و گسترده ترین رنگدانه های موجود در طبیعت هستند که بدلیل خواص درمانی و زیبایی بخشی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند . کاروتنوئیدها مانع تصلب شرایین می شوند بنابراین از بروز بسیاری از بیماریهای قلبی و عروقیجلوگیری می کنند علاوه بر این به دلیل خواص آنتی اکسیدانی ، بالا بردن سطح ایمنی بدن و بالا بردن فاصله بین سلولی ، مانع بروزتوده سلولی و بنابراین مانع بروز بسیاری از سرطانها و تومور ها می شوند . علاوه بر دلایل ذکر شده ، به دلیل رنگ زیبا و جذاب کاروتنوئیدها ، از آنها در جهت تقویت رنگ مواد غذایی و جلب توجه مصرف کنندگان ، نیز استفاده می شود . به همین دلیل امروزه ، مصارف غذایی و پزشکی فراوانی پیدا کرده اند و در بسیاری از مواد غذایی، مکملهای غذایی و قرصها از آنها استفاده می شوند . علاوه بر این ، از کاروتنوئیدها ، در مواد آرایشی مانند کرمهای برنزه کننده بدن ، نیز استفاده شود . بنا به تمام دلایل ذکر شده و اهمیت کاروتنوئیدها ، برای افزایش ماندگاری این مواد ، از روشهای مختلفی به خصوص از کپسوله کردن آنها ، بهره می گیرند . بهدلیل اثرات سلامت بخشی و زیبایی بخش ذکر شده و کاربرد رو به افزایش کاروتنوئیدها د ر مصارف مختلف پزشکی و دارویی ، غذایی و آرایشی ، بر آن شدیم تا در مورد کاروتنوئیدها تحقیقات بیشتری را انجام دهیم