سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

سیدمرتضی افتخاری – دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان
سهیل نیازی حصارسفیدی –

چکیده:

اثر پودر گیاه دارویی رزماری در سه سطح ۶۰۰ و ۲۰۰،۴۰۰ میلی گرم بر کیلو گرم و ویتامین E در یک سطح به مقدار ۳۵۰ میلی گرم برکیلو گرم به صورت ترکیب با خوراک روزانه و از ۴۲ – ۱ روزگی مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه روی کیفیت و اکسیداسیون چربی ها و ماندگاری گوشت در جوجه های گوشتی بود. تغییرات اکسیداتیو روی محتوای مالون دی آلدئید در گوشت ران بعد از ۰ و ۲ هفته انجماد در دمای ۱۸ – درجه بررسی گردید، که نمونه ها بعد از انجماد به مدت ۱۲ ساعت در دمای ۴- درجه سانتی گراد نگهداری شدند تا یخ گشایی شوند و سپس TBA اندازه گیری گردید. نتایج این آزمایش نشان داد که پودر گیاه رزماری و ویتامین E در به تاخیر انداختن اکسیداسیون چربی ها در مقایسه با گروه شاهد در تمام زمانها موثر بوده است و لذا کاربرد پودر رزماری در جیره طیور سبب افزایش کیفیت گوشت و بهبود سلامتی محصول گردید.