سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: اولین همایش ملی پروبیوتیک و محصولات فراویژه

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

مرضیه کرمی ورنامخواستی –
سیده عاطفه شریف زاده –

چکیده:

کلمه پروبیوتیک از واژه یونانی پروبیوس به معنای حیات بخش گرفته شده ومتضاد کلمه پادزیست است وعبار ت است ازمکمل میکروبی که از طریق متعادل سازی میکروب های بومی طبیعی روده، اثرات مفید بر بدن میزبان اعمال می کند که در فرمولاسیون داروها وغذاها به خصوص فرآورده های شیری تخمیری استفاده می شوند .ارگانیزم های زنده باکتری های گرم مثبت،مخمرها وکپک ها هستندکه به راحتی در طول دستگاه گوارش عبور کرده ودارای توانایی تکثیر در روده می باشند پروبیوتیک ها به دو صورت مصرف می شوند، به صورت مکمل های غذایی، پودر ، شربت ویا قرص مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیک ها .مصرف پروبیوتیک ها از ابتلا به آلرژی های پوستی وغذایی در اطفال، برخی عفونت های باکتریایی، زایمان زود رس، بیماری التهابی روده، عفونت های مثانه وگوش، خرابی دندان ها، اسهال مزمن واسهال مسافرتی جلوگیری م ی کنند. این باکتری ها باعث کاهش میزان کلسترول خون شده وبا کاهش مواد سرطان زا،از بعضی سرطان های خاص هم جلوگیری می کنند ، پروبیو ی تک ها باید درزمان مصرف زنده باشند پس تاریخ مصرف وشرایط نگهداری محصول بسیار اهمیت دارد .آنها ضد پیری سلولی نیز عمل می کنند این باکتری ها شبه سایتوکاین می سازند تحت عنوان باکتریوکاین .با افزایش سن تعداد بیفیدیو باکتریها،لاکتو باسیل ها وسایر باکتری های مفید کاهش می یابد وبر تعداد ا بکتری های مضر افزوده می شود . با استفاده از رژیم غذایی مناسب مانند ماست پروبیوتیک می توان تعادل میکروبی مطلوب را در روده حفظ کرد.