سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

گیسو ملکی – دانشجوی کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع ط
زینب رفتنی امیری – عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده:

هیدروکلوئیدها صمغها گروهی از افزودنی های غذایی هستند که در مقادیر کم مصارف متعدد دارند این ترکیبات علاوه بر دارا بودن خواص کاربردی از جمله اموسیون کنندگی افزایش ویسکوزیته ، ژل کنندگی پایدار کنندگی و غیره به عنوان منبعی از فیبر رژیمی نیز مطرح می باشند هیدروکلوئیدها به عنوان یک افزودنی به دلیل خواص فیبری که دارند در سلامتی انسان نقش ویژه ای داشته و از این رو امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته اند بررسی ها نشان میدهد که سبوس بهترنی فیبر رژیمی مطالعه شده در سالهای اخیر میب اشد که ثر ضدیبوستی آن به محتوای پنتوزان آن نسبت دادهمی شود قسمت های هیدروکلوئیدی پسیلیوم معمولترین ماده ضدیبوست است مطالعات در مورد دیابت اثرات مفیدهیدروکلوئیدها را نشان میدهد در بسیار از نمونه ها شاهد افراد مبتلا به دیابت چاق پنهان واشکار هم گوار و هم پکتین گلوکز خون را کاهش داده اند که بهترین پاسخ در افراد مبتلا بهدیابت چاق مشاهده می شود تاثیر پکتین در کاهش چربی و کلسترول خون انسان مشخص شده است.