سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

نرگس نادیان – مدیرکنترل کیفی و تحقیق و توسعه محصولات بدون قند و رژیمی کامور
صفا اقبال – کارشناس تحقیق و توسعه محصولات بدون قندو رژیمی کامور

چکیده:

امروزه در جوامع پیشرفته بشری برای حفظ سلامتی و ترویج فرهنگ تغذیه سالم توصیه برمصرف مواد کم چرب بدون شکر کم نمک و کم کالری شده است از جمله مواردی که دراین خصوص مورد توجه قرار میگیرد فراورده های غذایی بدون شکر و کم کالری هستند ایزومالت یکی از جایگزین های معروف شکر است که نقش موثری را در سلامت افراد ایفا می کند ایزومالت دارای Glysemic Index=9 و Insulineamic=6 بوده و مصرف آن پایین آوردن سطح گلوکز و انسولین خون کنترل چاقی سلامت دهان و دندان و بهبود عملکرد روده می شود شیرین کننده طبیعی دیگر استویوساید است که میزان کالری آن صفر بوده و دارای خواص ضدمیکروبی ضدقارچی و ضد آلرژی و ضدسرطانی می باشد پس از طی مطالعات فراوان مشخص شد که ایزومالت و استویوساید میزان قند خون را افزایش نمی دهند و برای افراد دیابتی قابل استفاده می باشند بنابراین این دو جایگزینی مناسبی برای شکر و قندهای مصنوعی هستند.