سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

طاهره محمدآبادی – استادیاران گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستا
مرتضی چاجی –

چکیده:

این آزمایش برای ارزیابی اثر پلی اتیلن گلیکول (PEG ) بر بهبود ارزش تغذیه ای برگ Albizia Lebbeck منطقه ملاثانی خوزستان برای نشخوارکنندگان با استفاده از روش تولید گاز انجام شد. تجزیه و هضم پذیری برگ Albizia Lebbeck با و بدون ۳۰ میلی گرم PEG با روش تولید گاز اندازه گیری شد و داده های به دست آمده با یک معادله نمایی تخمین زده شدند. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که استفاده از PEG باعث افزایش تولید گاز از بخش قابل تخمیر ( ۹۰ در برابر ۸۱ میلی لیتر) و ثابت نرخ تولید گاز برگ Albizia Lebbeck شد. قابلیت هضم ماده آلی برگ Albizia Lebbeck با حذف PEG کاهش می یابد (۱۵۸ در برابر ۱۶۵ گرم در کیلوگرم ماده آلی) (۰۵/۰ p <). میزان گاز تولید شده در طی ۲۴ و ۷۲ ساعت تخمیر در نمونه های با و بدون PEG به ترتیب ۶۱ در برابر ۵۸ میلی لیتر و ۷۹ در برابر ۷۷ میلی لیتر خواهد بود. بنابراین نتایج این آزمایش پیشنهاد می کند که استفاده از PEG باعث افزایش هضم پذیری و بهبود ارزش تغذیه ای برگ Albizia Lebbeck ملاثانی خوزستان شد