سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: همایش تخصصی نمک زدایی آبهای شور، لب شور و تصفیه پساب

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

علی اکبر نظام آبادی – عضو هیات علمی دانشگاه صنعت آب و برق
محمد نقی کهن روز رستمی – دانشجوی مهندسی آب و فاضلاب دانشگاه صنعت آب و برق
سعید مرادی –

چکیده:

کشند قرمز پدیده ای است که در اثر تجمع بیش از حد جلبک های تک سلولی به وجود می آید . این پدیده بیشتر درآب های مناطق گرمسیری و گاه نیمه گرمسیری رخ میدهد. غلظت بالای این جلبک ها سبب قرمز شدن سطح آب شده و احتمال تغییر رنگ به زرد، سبز و قهوه ای وجود دارد . گستردگی زیاد کشند قرمز سبب می شود که سطح زیادی از دریا آلوده شده و پیشبینی دقیق این پدیده امکان پذیر نباشد و تنها می توان تا حدی از بروز آن پیشگیری کرد . این جلبک ها، فیتوپلانکتون هایی هستند که غلظتی در حدود ۲۰۰۰۰ عدد در لیتر دارند که دو عامل اصلی دما و مواد مغذی به خصوص مواد فسفاتدار و نتیرات در ازدیاد آنها نقش دارد . با رشد و تکثیر این فیتوپلانکتون ها در خلیج فارس، کدورت آب دریا به شدت بالا رفته و واحد های آب شیرین کن منطقه دچار مشکلاتی از جمله گرفتگی سریع فیلتر ها و کاهش تولید آب شیرین شده اند. بدین منظور در این مقاله تاثیر کشند قرمز بر روند تولید آب شیرین توسط آب شیرین کن های جزیره کیش به صورت موردی بررسی شده است.