مقاله تاثیر گرمادهی با مایکروویو بر مرگ و میر آفت شب پره هندی در محصول پسته که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۹۲ در حفاظت گیاهان (علوم و صنایع کشاورزی) از صفحه ۱۸ تا ۲۵ منتشر شده است.
نام: تاثیر گرمادهی با مایکروویو بر مرگ و میر آفت شب پره هندی در محصول پسته
این مقاله دارای ۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله پسته
مقاله شب پره هندی
مقاله گرمادهی
مقاله مایکروویو

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: حاج محمدی حمید
جناب آقای / سرکار خانم: صدرنیا حسن
جناب آقای / سرکار خانم: عباس پورفرد محمدحسین

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
شب پره هندی (Plodia interpunctella) مهمترین آفت انباری پسته محسوب می شود، به طوری که سالیانه صدمات زیادی را به این محصول وارد می آورد. استفاده از گرمادهی با مایکروویو در کنترل آفات انباری شیوه نوینی است که به سبب سرعت بالا و عدم به جا گذاشتن پسماندهای مضر به عنوان جایگزینی مناسب برای استفاده از سموم شیمیایی معرفی شده است. در این تحقیق، با قرار دادن پسته آلوده به لاروهای آفت شب پره هندی به مدت زمان مشخص در معرض یک موج مایکروویو، مرگ و میر آفت و عدم تغییر در خواص کیفی محصول بررسی شد. درصد مرگ و میر سن های سوم تا چهارم و سن پنجم لاروی آفت در زمان های ۲۰، ۳۰، ۴۰ و ۵۰ ثانیه و همچنین اثر زمان های ۳۰، ۵۰ و ۷۰ ثانیه بر روی ویژگی هایی مانند درصد رطوبت، ارزش پراکسید و اسید چرب آزاد محصول مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که درصد مرگ و میر آفت در تیمارهای ۲۰، ۳۰، ۴۰ و ۵۰ ثانیه برای لاروهای سن سوم تا چهارم به ترتیب ۷۱٫۶۶، ۹۰٫۸۳، ۹۷٫۵ و ۱۰۰ درصد و برای لاروهای سن پنجم به ترتیب ۳۹٫۱۱، ۶۲٫۷۵، ۹۵٫۷۸ و ۱۰۰ درصد بود. در تیمار ۵۰ ثانیه، مرگ و میر لاروهای سن های سوم تا چهارم و همچنین سن پنجم ۱۰۰ درصد محاسبه گردید. درصد رطوبت کل پسته در تیمارهای ۵۰ و ۷۰ ثانیه نسبت به تیمار شاهد، کاهش معنی داری داشت. همچنین مقدار اسید چرب با افزایش طول مدت زمان تیماردهی به ۷۰ ثانیه، به طور معنی داری افزایش یافت. با توجه به میزان مرگ و میر آفت و نیز تغییرات کیفی محصول در زمان های مختلف قرار گرفتن در معرض امواج مایکروویو، استفاده از این روش به منظور کنترل شب پره هندی در محصول پسته توصیه می شود.