مقاله تاثیر عصاره گیاه آلوئه ورا بر روی فاکتورهای رشد و بازماندگی ماهی اسکار (Astronatus ocellatus) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۹۲ در علوم تکثیر و آبزی پروری از صفحه ۵۵ تا ۶۶ منتشر شده است.
نام: تاثیر عصاره گیاه آلوئه ورا بر روی فاکتورهای رشد و بازماندگی ماهی اسکار (Astronatus ocellatus)
این مقاله دارای ۱۲ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله ماهی اسکار (Astronatus ocellatus)
مقاله آلوئه ورا
مقاله فاکتورهای رشد
مقاله بازماندگی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: سعیدی محمدعلی
جناب آقای / سرکار خانم: سلیمی بهنام
جناب آقای / سرکار خانم: محمودی نوشین
جناب آقای / سرکار خانم: جلیلی سحر

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
تامین نیازهای تغذیه ای ماهیان یکی از ارکان مهم در موفقیت آمیز بودن روند پرورش و نگهداری ماهیان می باشد. بسیاری از جیره های غذایی مصنوعی مورد استفاده در آبزیان به علت مشکلاتی که در کیفیت اولیه مواد خام و یا تاثیرات مضر مراحل فرآوری غذا بر روی ترکیبات آن می گذارد تامین کننده نیازهای تغذیه ای ماهیان نمی باشد لذا استفاده از مکمل های غذایی در بسیاری موارد امری اجتناب ناپذیر است. ژل آلوئه ورا با داشتن ترکیبات مفیدی مانند هشت آمینو اسید ضروری، مونوساکارید و پلی ساکاریدها، ویتامین هاى C، B12، B6، B2، B1، A و E و مواد معدنی می توان به عنوان یک مکمل با ارزش و طبیعی در جیره غذایی آبزیان استفاده نمود. در این تحقیق اثر تجویز خوراکی عصاره خام گیاه آلوئه ورا در ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) با میانگین وزنی ۱۷٫۵۷±۲٫۵۶ گرم مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور ۵۴ عدد ماهی در سه تیمار هر کدام با ۳ تکرار منظور گردید، در این تحقیق دو تیمار شامل غلظت های ۲ و ۵ درصد عصاره خام گیاه آلوئه ورا با خوراک سایز ۰٫۸ میلی متر شرکت بیومار مخصوص ماهیان گوشتخوار مخلوط شده و ماهی ها به مدت ۶۰ روز با این خوراک تغذیه گردیدند. تیمار شاهد با خوراک فاقد عصاره آلوئه ورا تغذیه شدند. نتایج مشخص کرد که تجویز میزان ۵% عصاره گیاه آلوئه ورا باعث افزایش معنی داری در افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و ضریب چاقی و کاهش ضریب تبدیل غذایی به نسبت تیمار حاوی ۲% آلوئه ورا و تیمار شاهد می گردد (P>0.05). همچنین در هیچ کدام از تیمارهای آزمایشی تلفاتی مشاهده نگردید. البته لازم بذکر می باشد تیماری که حاوی دز ۲% آلوئه ورا هم تاثیر گذار بود نسبت به تیمار شاهد ولی بطور کلی می توان عنوان نمود مناسب ترین غلظت آلوئه ورا در خوراک برای بهبود فاکتورهای رشد تیمار حاوی ۵% آلوئه ورا می باشد.