سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: سومین همایش علوم و فناوری مواد فعال سطحی و صنایع شوینده

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

لیلا یوسفی زاد – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
ملیحه موسوی – دکترای نانو شیمی
رویا فتحی تیل – کارشناسی ارشد صنایع غذایی

چکیده:

انواع میزه جات و سبزیجات منابغ غنی از انواع آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، بتاکاروتن و اسید اسکوربیک می باشند. روشهای متنوعی جهت نگهداری و افزایش عمر ماندگاری سبزیجات و میره جات تازه که مصرف آنها در سالهای اخیر به سرعت در حال افزایش است مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر استفاده از نگهدارنده های شیمیایی متداول ترین راه برای حفظ ایمنی و سلامت مواد غذایی در طول دوره نگهداری می باشد. مواد ضد عفونی و گندزدای شیمیایی مانند هیپوکلریت سدیم، هیپوکلریت کلسیم، نانوسیل بهمراه سورفاکتانت ها که جزء ترکیبات ضد عفونی کننده سبزیجات و میوه جات هستند برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از مواد شیمیایی ضد عفونی در کنار از بین بردن میکروارگانیسم های بیماری زا افزایش زمان ماندگاری باعث کاهش کیفیت ماد غذایی می شد. در این مقاله تأثیر مواد ضدعفونی کننده بر روی خواص تغذیه ای سبزیجات و میوه جات و تأثیر بر روی کیفیت و همچنین سلامتی مصرف کننده ها مورد بحث و بررسی قرا ر می گیرد.