سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

مریم توکلی – باشگاه پژوهشگران جوان واحد قوچان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان ایران

چکیده:

علم بیوتکنولوژی به مجموعه فنونی اطلاق می شود که از میکروارگانیسم ها یا بخشی از سلول برای دسترسی به برخی از اهداف صنعتی بهداشتی و زیست محیطی استفاده می شود. طی سالهای اخیر علم بیوتکنولوژی جایگاه خود را در صنایع مختلف دارویی غذایی ، پزشکی ، کشاورزی شیمیایی نفت معدن محیط زیست و … پیدا نموده است بیوتکنولوژی کشاورزی یکی از شاخصه های علم بیوتکنولوژی است که با تولید محصولات اصلاح شده ژنتیکی سبب پیشرفتهای چشمگیری در صنعت کشاورزی شده و به تبع آن محصولات با کیفیت بهتر و ارزش افزوده بالاتری تولید خواهند شد که علاوه بر تضمین کیفیت مصرف کننده بهبود اقتصادی را نیز در پی خواهد داشت. بی شک یکی از مهمترین بخشهای تکنولوژی هرکشور که با امنیت غذایی آن کشور در ارتباط است تکنولوژی کشاورزی است استفاده از بیوتکنولوژی نوین یکی از رویکردهای جدید در صنعت کشاورزی است. این مقاله ضمن معرفی جنبه های مختلف علم بیوتکنولوژی به کاربرد آندر کشاورزی پرداخته و د رمورد جنبه های مورد اشاره توضیحاتی می دهد.